Filtrer:

 • Alle
 • Biologisk avløpsrens (rørpinner)
 • Biologisk avløpsrens (gel)
 • Biologiske produkter
 • Avløp
 • Baderom
 • Kjøkken
FILTER

Nei – og ja.

Nei – fordi sterke kjemikalier skader de biologiske virkestoffene i Naturent. Dette gjelder også Klorin og andre desinfiserende produkter.

Ja – fordi det er ingen fare forbundet med det, så hvis røret er tett kan du bruke Plumbo avløpsåpner. Når røret er åpnet opp og skylt godt med vann, kan du bruke ny rørpinne og på den måten hindre at røret går tett.

Vann sørger for at rørpinnen frigjør nye virkestoffer. Med tilførsel av vann vil virkestoffenr også flyte lenger ned i rørene slik at store deler av rørsystemet vil renses for fett og andre avfallsstoffer. 

Ved normal bruk av vask eller dusj med 2-3 beboere vil en rørpinne være helt oppløst etter ca. 30 dager. Det betyr at en pakke sørger for rene rør i ett år.

Denne tjenesten er gratis og aktiveres ved å sende kodeordet naturent til 2030.

Rørpinnene slippes ned i sluket i kjøkkenvask og bad/dusj. Hvis man har et sluk med «plate» rett under brekkes rørpinnen i tre deler og legges ned i sluket. Hvis det er fri åpning fra sluket vil rørpinnen legge seg i vannlåsen.

Hver gang sluket er i bruk og det kommer vann ned i sluket, vil rørpinnen frigjøre virkestoffer som bryter ned organiske avfallsstoffer i røret. Med gjennomsnittlig bruk vil en rørpinne være aktiv i ca. 1 mnd.  På denne måten vil en pakke Naturent avløpsrensere holde røret rent i et helt år.

Man kan bestille gratis SMS varsling som gir påminnelse om bruk av ny rørpinne hver måned.

Rørpinner inneholder 3 ulike aktive enzymer. Amylase som bryter ned stivelse og karbohydrater, Lipase som bryter ned oljer og fett, og Protease som bryter ned proteiner og matrester. I tillegg inneholder de bakteriekulturer, mikroorganismer – ikke-patogene bakterier.

Aktivstoffene i Naturent Biologisk Avløpsrens er tre typer enzymer (Amylase, Lipase og Cellulase) og mikroorganismer (bakteriekulturer). I tillegg inneholder det små mengder av en sammensetning overflateaktive stoffer, fargestoff og parfyme. Fullstendig liste av ingredienser:

 • Amylase (enzym som bryter ned stivelse, karbohydrater)
 • Lipase (enzym som bryter ned fett og oljer)
 • Cellulase (enzym som bryter ned papir, cellulose)
 • Bakteriekultur – ikke patogene bakterier
 • Melkesyre
 • Xantangummi
 • C12-14- oxo-alkohol polyglykol ether 9EO
 • CI 42080
 • Methylisothiazolone, Methylchloroisothiazolone
 • Natriumklorid
 • Parfyme

Produktet er helt biologisk nedbrytbart.

Nei – og ja.

Nei – fordi sterke kjemikalier skader de biologiske virkestoffene i Naturent. Dette gjelder også klor og andre desinfiserende produkter.

Ja – fordi det er ingen fare forbundet med det, og hvis du ikke har tid til å vente på at jobben gjøres biologisk kan du løse opp proppen raskt med Plumbo avløpsåpner.

Plumbo avløpsåpnere bryter ned propper i rørene kjemisk, og jobber derfor mye raskere enn  biologiske produkter. Alle Plumbo avløpsåpnere er sterke etsende produkter som må brukes med forsiktighet.

Naturent Avløpsrens trenger mye lengre virketid, og er derfor mest hensiktsmessig til preventiv bruk. Jevnlig bruk betyr at enzymer og mikroorganismer kontinuerlig vil bryte ned alle ansamlinger av fett og organiske avfallsstoffer i sluk, vannlås og rør, slik at du unngår at rørene går tett.

Naturent avløpsrens vil også løse opp propper, men vil bruke mye lengre tid på jobben, minimum 8 timer, ofte lenger.

Naturent har kun biologiske virkestoffer, og er helt ufarlig for mennesker, dyr, liv i vannet og miljøet.

Disse to produktene inneholder de samme biologiske virkestoffene, men Dobbel Styrke inneholder MER enn dobbelt så mye enzymer og mikroorganismer, og virker derfor noe raskere og er mer effektiv.

Naturent Avløpsrens har gel konsistens som gjør at mye av produktet vil forbli på rørvegger og vannlås, selv om det kommer vann. Noe av produktet vil bevege seg stadig lenger ned i rørene slik at store deler av rørsystemet vil renses for fett og andre avfallsstoffer. Etter flere omganger med vann vil det meste av produkter være oppløst og forsvunnet fra rørene.

Jo lengre, jo bedre. Minimum 8 timer – typisk over natten. Bedre hvis det får virke mens man er borte, f.eks. over en weekend, eller enda bedre – når man drar på ferie.

Naturent kan brukes i alle typer toaletter. Den inneholder enzymer som bryter ned alt organisk materiale, også toalettpapir. Fjerner vond lukt, og er effektiv og helt ufarlig å bruke også i alle typer fritidstoaletter (ikke forbrenningstoaletter).

Den kan brukes i alle sluk og avløp og i alle typer rør. Den kan OGSÅ brukes i alle typer toaletter, både i campingvogn-/båt og fritidstoaletter (naturlig nok ikke i forbrenningstoaletter).

Ja – ekstremt effektivt. Den maskerer ikke lukten, den fjerner kilden til den vonde lukten. I tillegg vil Naturent OGSÅ gi en frisk duft fra sluket.

Naturent har aktive bakterier som virkestoff. Dette er de ikke-patogene, kalt de gode bakteriene – ikke de som gir sykdommer. De gode bakteriene reprodusere seg i høyt tempo når de får «mat» – når de kommer i kontakt med fett og avfallsstoffer. På denne måten «utkonkurreres» de patogene bakteriene, de som gir sykdommer, skaper dårlig lukt etc., og hindrer derfor både fremvekst og spredning av disse. Etter litt virketid har de gode bakteriene totalt utradert de «skumle» bakteriene.

Nei, dagnes biologiske produkter kan ikke bryte ned hår. Men det vil bryte ned fett, såperester og annet som sammen med hår skaper ansamlinger og propper i avløpet. På denne måten vil hår skylles ut av rørene med vann.

Biologiske produkter jobber ikke like raskt som sterke kjemiske produkter. Naturent biologisk avløpsrens er derfor best egnet til å brukes preventivt. Det betyr at den brukes jevnlig slik at man unngår at fett og avfallsstoffer tetter røret. Hvis vannet begynner å renne litt sakte kan Naturent løse opp det som stenger. Den kan også brukes hvis det er tett, spesielt i avløp fra kjøkken, men trenger da lang virketid, minimum over natten og helst lenger.

Naturent brukes også hvis det kommer vond lukt fra sluket.

Organisk materiale er alt som stammer fra levende organismer: mennesker, dyr, planter og trær. I praksis er det alt som skal kildesorteres grønt – unntatt eggeskall.

Formuleringen inneholder tre ulike spesialiserte enzymer som sammen bryter ned organisk materiale som hhv. stivelse/karbohydrater, fett og oljer og cellulose/papir. Enzymene starter nedbrytingen av avfallsstoffene i rørene med en gang de får kontakt med disse.

Mikroorganismene produserer nye enzymer som vil bryte ned andre typer organisk materiale, og trenger derfor mer tid før de er aktive. Når disse avfallsstoffene brytes ned blir de «føde» for mikroorganismene, og disse gode bakteriene reproduserer seg i stort tempo.

Enzymer er proteinstoffer som er fremstilt gjennom en gjæringsprosess, og som setter i gang og akselererer kjemiske prosesser, og bryter ned organisk materiale. Mikroorganismene er en-celle organismer som formerer seg selv. I Naturent er dette ikke-patogene bakterier – de gode bakteriene.

Biologisk betyr at dette har å gjøre med levende organismer. Levende organismer i Naturent avløpsrens er tre ulike enzymer og mikroorganismer. Biologisk avløpsrens betyr at rørene blir rengjort ved hjelp av biologiske aktivstoffer. Dette er enzymer og mikroorganismer som bryter ned fett og alt organisk materiale som er i vannlås og rør.

Plumbo sine kjemiske avløpsåpnere kan reagere med andre typer kjemikalier. Dersom du allerede har brukt andre typer kjemikalier i avløpet ber vi deg om å kontakte oss før du benytter deg av Plumbo sine avløpsåpnere, slik at vi kan gi deg spesifikke råd om videre fremgangsmåte.

Naturent, Plumbo sine biologiske produkter for avløpsrens, kan trygt brukes. MEN, hvis det er rester av andre sterke kjemikalier vil de levende biologiske aktive ingrediensene ikke virke.

Du kan ikke bruke Plumbo avløpsåpner, men spesialproduktet Plumbo Multi-Maskinrens. Dette er markedets eneste maskinrens som er beregnet på både oppvaskmaskin og vaskemaskin. Den løser opp og fjerner både fett, smuss, kalk og vond lukt

Nei, Plumbo sine avløpsåpnere skal ikke brukes i vaskemaskiner eller oppvaskmaskiner.

Noen få rørleggere sprer fortsatt myten om at Plumbo skader plastrør. Dette er ikke riktig. Plumbo åpner propper og renser norske plastrør over 50 000 ganger hver eneste uke. Og vi har ikke hatt en eneste henvendelse fra noen kunder som har fått ødelagte plastrør etter bruk av Plumbo.

At Plumbo skader plastrør er en myte som bransjelegenden Ole Larmerud, mangeårig teknisk direktør i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening), forklarte i et intervju: «Myten om at Plumbo skader rørene oppsto i en periode da man brukte myke rør, såkalte ABS-rør. Disse hadde en spesiell gummiblanding som gjorde at de ikke tålte Plumbo. De tålte ingen av de såkalte avløpsåpnerne. Egentlig var det lite de i det helt tatt tålte av kjemikalier; ikke en gang sitronsyre.

Siden har vel myten om at Plumbo skader rørene ligget i underbevisstheten, selv om det ikke lenger har rot i virkeligheten.  Dagens plastrør har imidlertid ingen problemer med Plumbo eller andre avløpsåpnere», sa teknisk direktør Ole Larmerud i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening.

Vi har også forespurt Norges ledende leverandører av avløpsrør i plast, Norsk Wavin AS, Pipelife Norge AS, Geberit AS, Hallingplast AS og Purus Joti. Ingen av dem hadde opplevd skader forårsaket av Plumbo.
Se svarene fra plastrørprodusentene her – link til denne, som på dagens nettside

Hell varmt vann i røret og fortsett med følgende doseringer:

FOREBYGGENDE RENS:

 • Hell min. 1-2 dl i avløpet minst én gang per måned, oftere ved behov
 • La jobbe min. 8 timer. Jo lengre Naturent får virke, desto bedre effekt.

FJERNE DÅRLIG LUKT: Hell 1-2 dl i avløp som lukter. La virke så lenge som mulig, min. over natten.

DELVIS TETT AVLØP:

Hell min. 2-3 dl i avløpet og la virke så lenge som mulig, min. over natten, gjerne flere dager. Hell over varmt vann, og gjenta behandlingen 1-2 ganger ved behov.

Bruk ev. Plumbo Gel eller Plumbo Pulver hvis avløpet ikke blir åpent med Naturent Biologisk Avløpsrens.

TETT AVLØP:

Hell min. 3-5 dl i avløpet. La virke så lenge som mulig, min. over natten, helst lenger. Hell på varmt vann.

Gjenta behandlingen ved behov. Bruk ev. Plumbo Gel eller Plumbo Pulver hvis avløpet ikke blir åpent med Naturent biologisk avløpsrens

Plumbo Pulver er den klart mest effektive avløpsåpner for avløp fra kjøkken. Det er viktig å følge bruksanvisningen nøye. Plumbo sine gel-produkter, Heavy Gel og Aktiv Gel, fungerer også bra på kjøkkenavløp, men er aller best på avløp fra badet.

Naturent Biologisk avløpsrens inneholder aktive enzymer og bakteriekulturer som effektivt bryter ned alt organisk materiale i avløp fra kjøkkenet. Naturent Avløpsrens trenger mye lengre virketid, og er derfor mest hensiktsmessig til preventiv bruk. Jevnlig bruk betyr at enzymer og mikroorganismer kontinuerlig vil bryte ned alle ansamlinger av fett og organiske avfallsstoffer i sluk, vannlås og rør, slik at du unngår at rørene går tette.

Naturent avløpsrens vil også løse opp propper, men vil bruke mye lengre tid på jobben, minimum 8 timer, ofte lengre.  Naturent har kun biologiske virkestoffer, og er helt ufarlig for mennesker, dyr, liv i vannet og miljøet.

Hvordan bruker jeg Plumbo Pulver Avløpsåpner?

Tett eller delvis tett avløp: Åpne vindu, sørg for lufting i rommet. Bruk hansker/briller/verneutstyr.

 • Hell 2-3 dl varmt vann i avløpet, deretter 1 dl Plumbo Pulver (ca. ¹⁄5 av boksen)
 • Gå ut av rommet mens produktet bruser/jobber, hent varmt vann fra annet rom
 • Etterfyll ½ liter varmt vann i avløpet
 • Gå ut av rommet og la Plumbo arbeide i ca. 10 minutter
 • Hell deretter rikelig med varmt, helst kokende, vann i avløpet – flere liter

Gjenta prosessen ved behov.

PREVENTIV BRUK: Bruk Plumbo Rørvask eller Naturent Biologisk Avløpsrens, disse fjerner også vond lukt.

Når du dusjer, bader eller vasker deg, vil hudrester, hår og fett fra såpe, shampo og balsam gå ned i slukene. Hvis ikke sluk og rør rengjøres regelmessig, vil dette klumpe seg mer og mer, og til slutt gjøre at det blir helt tett. I tillegg vil du ofte merke at det lukter ubehagelig.

Mange opplever at avløp fra dusj og badekar tetter seg. Dette skjer fordi det samler seg mye forskjellig i sluket når man dusjer og vasker seg. Humus eller ev. kalk fra vannet blander seg med håravfall, fett fra shampo og balsam og døde hudceller.  Hvis du ikke foretar deg noe vil dette klumpe seg i sluk og avløp, og mange vil oppleve tette rør.

Her er tre gode tips for hvordan du unngår tette sluk og rør på badet.

Sett flasken på et fast underlag før åpning. Bruk hansker/verneutstyr. Trykk og skru samtidig for å åpne den barnesikre korken. Unngå å få væske i øyne, på hud eller klær.

Forebyggende rens av rør: Hell ca. 2 dl, 1/5 av flasken, i avløpet. Rør som brukes mye bør behandles månedlig, oftere ved behov. Skyll med varmt vann etter minst 15 minutter.

Fjerning av dårlig lukt: Hell ca. 1 dl, 1/10 av flasken, i avløpet. Skyll med varmt vann etter minst 5 minutter, gjerne mer.

Delvis tett avløp: Hell 3-4 dl i avløpet. La stå i minst 1 time og skyll deretter med varmt vann. Gjenta prosessen ved behov.

Ved helt tett avløp: Bruk avløpsåpner; Plumbo Heavy GelPlumbo Proff Aktiv Gel på badet, eller Plumbo Pulver på kjøkken og vaskerom.

Advarsel: Søl utenfor sluket kan medføre misfarging. Tørk dette bort umiddelbart.

Trykk ned den barnesikre korken og vri. Husk hansker/verneutstyr. Unngå søl. Hvis røret er tett og det er stående vann, fjern helst så mye vann som mulig.

 • Hell ca. 1/5 (20%) av flasken i avløpet
 • La virke minimum 60 min., gjerne lenger
 • Skyll godt med kokende/varmt vann

Gjenta ved behov. I vanskelige tilfeller kan produktet stå natten over før man skyller. Preventiv bruk for å unngå at rør går tett: Tilsett ca. 15% av flasken med jevne mellomrom.

Plumbo Gel avløpsåpner kan med fordel brukes for å løse de vanligste proppene. Plumbo Håroppløser er mer effektiv der det er mye hår i sluk/avløp.

Advarsel: Søl utenfor sluket kan medføre misfarging. Tørk dette bort umiddelbart.

Sett flasken på et fast underlag. Husk verneutstyr.

 • Trykk ned korken og vri. Unngå søl
 • Tett/delvis tett avløp: Hell ca. 1/6 av flasken i avløpet. Hvis du har 2,5 l kanne: Bruk ca. 150-170 ml (ca. 1/15 av kannen)
 • La stå i 30 min. Hvis sterkere dosering, la stå i min. 15 minutter
 • Skyll deretter med kokende/varmt vann
 • Gjenta ved behov

I vanskelige tilfeller kan produktet stå natten over før skylling.

Preventiv bruk: Avløp som regelmessig tilstoppes bør behandles jevnlig. Tilsett ca. 120ml, ca. 1/8 flaske Aktiv Gel, eller bruk Plumbo Rørvask eller Naturent Biologisk Avløpsrens.

Advarsel: Søl utenfor sluket kan medføre misfarging. Tørk dette bort umiddelbart.

Ved bruk i toaletter, hell min. ¼ av flasken i toalettet, mer hvis helt tett. Etterfyll min. 500ml vann. La virke minimum 30 min, gjerne lenger hvis helt tett. Ta ned lokket og skyll ned. Gjenta ved behov.

Sett flasken på et fast underlag. Husk hansker/verneutstyr. Trykk ned og skru/ sikkerhets-korken samtidig for å åpne. Unngå søl/spill.

Tette/delvis tett avløp:

 • Hell ca. 1/3 av flasken i avløpet
 • La Plumbo arbeide i ca. 30 min. eller mer. I særlig vanskelige tilfeller, og hvor det er helt tette rør, kan det arbeide hele natten
 • Skyll med rikelig kokende/varmt vann.
 • Gjenta prosessen ved behov

Advarsel: Søl utenfor sluket kan medføre misfarging. Tørk dette bort umiddelbart.

Ved bruk i toaletter: hell min. halve flasken i toalettet, gjerne mer hvis helt tett

Etterfyll min. 1/2 liter vann. La virke min. 30 min, gjerne lenger hvis helt tett. Ta ned lokket og skyll ned. Gjenta ved behov.

Hvis sluk/avløp dusj, badekar eller vasken på badet er tett, anbefaler vi å bruke Plumbo flytende gel. Plumbo gel har en formulering som er ekstra effektiv på avløp fra badet, fordi den effektivt løser opp både hår, fett fra såpe, shampo og balsam – samt f.eks. sminke og tannkremrester.

Plumbo Heavy Gel kan kjøpes i alle dagligvarebutikker, og Plumbo Proff Aktiv Gel kjøpes i faghandelsbutikker. Plumbo Gel kan også brukes i toaletter.

Les mer om Plumbo Heavy Gel og hvor du får kjøpt produkter her, og Plumbo Aktiv Gel her.

Hvis flere i husstanden har mye/langt hår, og hvis hunder dusjes, er håransamlinger ofte den viktigste årsaken til tett sluk. Plumbo har lansert et eget produkt som er ekstra effektiv mot dette – Plumbo Proff Håroppløser til sluk og avløp. Den løser opp propper med mye hår raskere og mer effektivt enn vanlige avløpsåpnere. Les mer om Plumbo Håroppløser, og hvor du får kjøpt produktet her.

Plumbo sine flytende gel produkter – Plumbo Heavy Gel og Plumbo Proff Aktiv Gel – kan brukes i vanntoaletter med standard avløpsrør.

Naturent Biologisk Avløpsrens fra Plumbo kan brukes i alle typer toaletter, også fritidstoaletter i hytte, båt, campingvogn m.m. Den inneholder mikroorganismer og enzymer som bryter ned ekskrementer og alt organisk avfall, inkl. toalettpapir, og fjerner også dårlig lukt.

Plumbo Pulver skal ikke brukes i toaletter.

Hvor og hva er problemet?