Skyller du ned matavfall og fett i kjøkkenvasken eller toalettet? Dersom man gjør dette blir man kvitt restene raskt, samtidig som man gir rottene som befinner seg i rør – og kloakksystemet et herremåltid. En vinn-vinn situasjon? Ikke akkurat, da rotter enkelt kommer seg inn i veggene i huset, der de kan gjøre store skader!

nrk.no skriver om hvordan rotter elsker fett som blir liggende på innsiden av rørene:

Det verste er fettet som fester seg på innsiden av rørene. Spesielt dyrefett fra ribbe og koteletter og lignende. Det stivner veldig fort, og da setter det seg fast på innsiden av rørene. Det blir den reneste gourmetrestauranten for rottene, de har god luktesans og de elsker fett sier Øyvind Kvernhusengen, distriktsansvarlig for Pelias skadedyrkontroll i Vestfold.

Hans beste råd er å la stekepanna, gryta eller langpanna stå til fettet har stivnet og blitt avkjølt. Da kan du lett skrape det bort og kaste det i matavfallsdunken. Stivner det ikke, bruk tørkepapir og tørk det vekk.”

I tillegg anbefaler vi i Plumbo å bruke Plumbo Rørvask jevnlig. Rørvasken skyller avløpsrørene og fjerner fett og matrester som har festet seg på innsiden av rørene. Hell 2 dl Plumbo Rørvask i sluket, vent i minst 15 min og skyll med mye varmt vann. Gjør dette ca 1 gang i mnd, så holder du rottene borte! Rørvask forebygger tette rør og fjerner den vonde lukten som oppstår ved å kaste matrester og fett i vasken.

Les hele artikkelen fra nrk.no her