Om Plumbo

Plumbo er en av Norges mest kjente merkevarer. Alle kjenner Plumbo og vet hva det står for – Plumbo er et begrep! Den første oppskriften ble laget ved Jacobsens Farveutsalg i Skippergaten i Oslo 1909.

Jacob Jacobsen var en landsens gutt som søkte lykken i Christiania i 1848, samme år som Henrik Ibsen kom til Christiania for å ta artium på Heltbergs ”studentfabrikk”. I 1927 ble Plumbo patentert.

På dette tidspunkt hadde Jacob Jacobsens etterfølgere overtatt driften av det som nå var blitt Jacobsens Farveudsalg og Alna Chemiske. Dette var Norges første industribedrift med malingsproduksjon.

I 1969 ble Alna Fabrikker og merkevaren Plumbo kjøpt av Brødrene Krefting AS. I dag er det fremdeles familiebedriften Krefting AS som produserer og markedsfører Plumbo. Bedriften er lokalisert på Vøyenenga, rett utenfor Oslo.

I tillegg til Plumbo leverer Krefting en rekke spesialprodukter til vedlikehold av hus, hage, bil og båt, gjennom bl.a. merkevarene Stabil, Autoglym, Selaclean, Ferro-bet, Duxola og Soteks. Plumbo er etter 115 år fortsatt den suverene markedslederen blant flere avløpsåpnere på markedet. Plumbo Pulver er best i test, og produseres på Plumbo fabrikken på Vøyenenga. Den originale pulver-varianten har med tiden fått mange «flytende» søsken. Plumbo Gel har de siste 12 årene vært Norges desidert mest kjøpte avløpsåpner. Plumbo Heavy Gel selges i ALLE norske dagligvarebutikker. Plumbo Proff Aktiv Gel selges i faghandelsbutikker.

Avløpsåpnere fra Plumbo blir også eksportert, og kan nå kjøpes bl.a. i England, Spania, Italia og Singapore.

Plumbo Rørvask etablerte et helt nytt bruksområde, et produkt som brukes preventivt, for å unngå at rør og sluk går tett. I 2018 lanserte Plumbo varemerket Naturent™. Dette er produkter som gjør rent med biologiske og naturlige virkestoffer. Naturent Biologisk Avløpsrens har fått bra distribusjon i norske dagligvarebutikker, mens varianten med Dobbel styrke selges i faghandelsbutikker.

Under varemerket Plumbo har det også blitt lansert flere rengjøringsprodukter med unike egenskaper: Plumbo Rengjøring serien består av 5 effektive rengjøringssprayer for kjøkken, bad og grill, og Plumbo Hygienisk Rengjøring som navnet sier gjør overflatene hygienisk rene. Plumbo Multi-Maskinrens  er en effektiv rens for både oppvaskmaskin og vaskemaskin.

I 2023 ble Naturent Spraykonsentrat lansert. Dette er miljø- og klimasmarte produkter, der man tilsetter vann og blander sin egen rengjøringsspray med naturlige ingredienser sertifisert av Ecocert.

Plumbo – One big happy family – med norske røtter tilbake til 1909.

Hvor og hva er problemet?