Vi i Plumbo mener det er på høy tid å avkrefte myten om at Plumbo skader plastrør!

Plumbo er en norsk merkevare som har vært markedsleder på avløp i Norge siden 1909. Plumbo åpner opp ca. 25‐30 000 norske plastrør hver eneste uke – 1,5 mill ganger pr år. Vi mottar 5-15 henvendelser årlig fra kunder som opplever problemer p.g.a bruk av Plumbo. I de aller fleste tilfeller skyldes dette at bruksanvisningen ikke er fulgt.

Sannheten er at Plumbo ikke skader plastrør som er godkjent for bruk i avløp i norske bygninger. Landets største leverandører av avløpsrør i plast har alle bekreftet at Plumbo ikke har gjort noe skader på deres rør.

”Plumbo har aldri skadet plastrørene våre”

Petter Lieth Plumbo

Markedssjef Petter Lieth i Norsk Wavin AS (bilde) har aldri hørt at Plumbo har skadet plastrørene deres. “Syv av ti rørleggere benytter våre rør, og vi ville garantert blitt informert dersom slike skader hadde oppstått.” Les de andre leverandørene av plastrør sine opplevelser med Plumbo her.

Mangeårig teknisk direktør i Rørleggerbedrifters Landsforening, Ole Larmerud har flere ganger uttalt seg angående myten om at Plumbo skader plastrør, og avkrefter at denne har rot i virkeligheten:

”Myten om at Plumbo skader rørene oppsto i en periode da man brukte myke rør, såkalte ABS‐rør. Disse hadde en spesiell gummiblanding som gjorde at de ikke tålte Plumbo. De tålte ingen av de såkalte avløpsåpnerne. Egentlig var det lite de i det helt tatt tålte av kjemikalier; ikke en gang sitronsyre. Dagens plastrør har imidlertid ingen problemer med Plumbo eller andre avløpsåpnere”  Les hele saken fra Hus og Bolig her

Det er viktig å bruke avløpsåpnere riktig

Rørleggerne hevder at Plumbo forsteiner seg i rørene. De har rett i at Plumbo pulver kan forsteine seg hvis det brukes feil – hvis ikke bruksanvisningen følges: 1. varmt vann i vasken 2. hell riktig mengde pulver i avløpet 3. vent i 30min. 4. etterfyll med rikelig mengder varmt/ kokende vann.

Plumbo Heavy Gel_u bg_nyPlumbo gel og flytende produkter kan ikke under noen omstendigheter forsteine seg. Dersom man er redd for feilbruk kan man for sikkerhets skyld velge Plumbo Heavy Gel eller Plumbo Proff Aktiv Gel. Også her skal man selvfølgelig følge bruksanvisningen, men om dette ikke gjøres har det ingen uønsket effekt.

Ingenting fungerer bedre enn Plumbo pulver når det virkelig gjelder. Men Plumbo gel produktene vil i de aller fleste tilfeller åpne opp blokkeringene i røret, og vil i enkelte tilfeller der hår er ingrediens faktisk virke enda raskere (eks. i dusj/bad avløp).

 

 

Hilsen Plumbo gjengen

logo