Hvis vasken på badet er tett, kan du først prøve med en avløpspumpe. Fyll opp vasken med vann så det ikke kommer luft ned i sluk/avløpet.

Hvis ikke avløpspumpen løser problemet, kan du åpne vannlåsen som sitter under vasken eller under sluket i dusj/badekar. Her kan det ha samlet seg opp, bokstavelig talt, mye dritt som hindret avløpet. Husk å ha en bøtte under når du skrur av vannlåsen. Rens den grundig, bruk gjerne Plumbo Rengjøring Fettløser. Denne sprayen løser opp dritten. Husk å kontrollere at vannlåsen er skrudd skikkelig til, og at den er tett etterpå. Hvis ikke får du lekkasje. Under sluket i dusjen er det ofte en vannlås man kan ta opp og rengjøre.

Plumbo gel

Mange synes det enkleste er å bruke en avløpsåpner som Plumbo. På badet anbefaler vi bruk av flytende Plumbo. Plumbo Gel har en formulering som er ekstra effektiv på badet, og er også sikker å bruke der det er lange og nesten horisontale rør fra dusjen eller badekaret.

Plumbo Gel har vært Norges klart mest kjøpte avløpsåpner de siste 10 årene, og formuleringen er forbedret i 3 omganger.

Plumbo Heavy Gel kan kjøpes i alle dagligvarebutikker, og Plumbo Proff Aktiv Gel kjøpes i faghandelsbutikker. Plumbo gel er tyngre enn vann, og løser effektivt opp både hår, fett fra såpe, shampo og balsam – samt f.eks. sminke og tannkremrester. Den tyktflytende gel-konsistensen gjør at aktivstoffene synker mer konsentrert nedover i røret, sammenlignet med rent flytende avløpsåpnere som utvannes på vei ned til problemet som skal løses opp.

Plumbo Gel kan også brukes i toaletter.

Les mer om Plumbo Heavy Gel og Plumbo Aktiv Gel, og hvor du får kjøpt produktene.

Hvis flere i husstanden har mye/langt hår, og hvis hunder dusjes, er håransamlinger ofte den viktigste årsaken til tett sluk. Plumbo har et eget produkt som er ekstra effektiv mot dette – Plumbo Proff Håroppløser til sluk og avløp. Den løser opp propper med mye hår raskere og mer effektivt enn andre avløpsåpnere.

Husk hansker og verneutstyr når slike kraftfulle produkter brukes.

Hvor og hva er problemet?

Vi anbefaler