Tips til rengjøring av kjøkkenventilator

Det finnes mange ulike typer kjøkkenvifter, og ulike typer filter. Uansett kommer det matos og fett fra matlagingen på platetoppen som setter seg i kjøkkenventilatoren. Hvis dette ikke rengjøres blir det både lukt, bakterier og økt brannfare. Ikke alle er klar over at kjøkkenventilatoren må rengjøres regelmessig. Hvis ikke filteret i ventilatoren rengjøres vil det tettes av fett, og ventilatoren fungerer mye dårligere enn den skal. Det betyr at matos, røyk og fett legger seg andre steder på kjøkkenet.

Hvor ofte rengjøring av ventilatoren er nødvendig avhenger av bruken, men generelt bør filter og ventilator rengjøres MINIMUM hvert halvår.

RENGJØRING AV FILTER I KJØKKENVENTILATOR

Hvis du har ventilator med kullfilter må du lese deg opp på om dette kan rengjøres, eller må byttes.
Legg filteret i oppvaskkummen. Spray på Plumbo Rengjøring Fettløser eller Naturent Spraykonsentrat Kjøkken fra begge sider av filteret, og la virke i flere minutter. Hvis filteret kan vaskes i oppvaskmaskin, kan det nå settes rett i maskinen for vask. Hvis ikke bruk kjøkkensvamp eller skrubb, ev. en gammel oppvaskkost, og tørk godt av. Er det mye fett kan man først fjerne grovparten med kjøkkenpapir. La filteret lufttørke i vasken eller på benken før det settes på plass.

Hvis du ikke har de anbefalte produktene tilgjengelig, kan filteret ev. legges i bløt i oppvaskkummen i varmt Zalo-vann før du går over med svamp eller skrubb.

RENGJØRING AV SELVE KJØKKENVIFTEN

Mens filteret tørker kan du rengjøre kjøkkenviften. På innsiden vil det ofte være mye fettrester. Bruk Plumbo Rengjøring Fettløser eller Naturent Spraykonsentrat Kjøkken. Spray enten direkte på innsiden av ventilatoren og la virke min. 1 minutt.  Eller spray rikelig i en fuktig klut og vask over flatene. Hvis mulig bør du også spraye opp på så langt du kan i ventilasjonsrøret som går fra ventilatoren. Ofte vil smuss og fett slipp gjennom fettfilteret og legge seg oppover i ventilasjonskanalen. Tørk av med kjøkkenpapir eller klut, og tørk over med fuktig klut.

Hvor og hva er problemet?

Vi anbefaler