Mange har blitt fortalt at hovedproblemet ved rengjøring av dusjen og badet er kalk, og at man derfor skal bruke sure rengjøringsmidler, sitronsyre eller eddik for å løse opp kalken. Dette er helt feil.

Hvordan vaske dusjen?

Du kan få våre tips om hvordan holde dusjen ren i det daglige. Ved å følge disse tipsene gjør du en enkel og kjapp rengjøring før du ser at det blir skittent, og periodevis «hovedrengjøring» av dusjen blir mye enklere.

Gjør man ingen form for rengjøring i det daglige, vil det bygge seg opp vannmerker og et lag av smuss, fett, såperester, hudrester og humus i dusj og badekar. I tillegg oppstår det lett mugg, og man kan se spor av svartsopp spesielt på fuger og silikon.

Dusjen bør rengjøres med produkter som er utviklet for norske bad. De fleste baderomsprodukter er utviklet for markeder med hardt vann og kalk. Plumbo Bad & Dusjrens er et pH nøytralt sprayprodukt som løser opp vannmerker, fett, humus og såperester. I tillegg hindrer det oppbygging av sopp, og også kalk der det er et problem.

Spray produktet på dusjvegger og gulv. Hvis du har dårlig ventilert bad, eller står inni dusjen kan det være ubehagelig å spraye. Spray da godt på en klut og vask med denne.
Husk også armaturer og dusjhodet – det blir en skikkelig bakteriebombe hvis det ikke blir rengjort. Og har du hardt vann vil det bygge seg opp kalk på dusjhodet.

Bruk en svamp eller mikrofiberklut, og skyll av med kaldt vann etterpå. Avslutt med nal.

Naturent Spraykonsentrat Baderom er et produkt som også kan brukes på baderom der kalk er hovedproblemet, siden det inneholder bl.a. mye sitronsyre.

Hvor og hva er problemet?

Vi anbefaler