Varme platetopper(induksjonstopp og keramiske komfyrtopper) gjør at matsøl ofte svir seg fast på koketoppen. Brenner matsølet seg skikkelig fast kan de være utfordrende å fjerne. Jo raskere dette tas, desto enklere er det å få det bort. Ha som en regel at komfyrtoppen alltid rengjøres så raskt som mulig etter bruk.

Slik rengjør du komfyrtoppen

1. Enkel rengjøring – enkle flekker

Bruk et rengjøringsmiddel som gir skjoldefritt resultat. Plumbo Universal Pluss er et eksempel på et slikt produkt som ikke etterlater noen hinne, og som gir en skinnende komfyrtopp uten skjolder og vaskestriper. Spray på og la virke noen sekunder. Tørk av med mikrofiber, vanlig klut eller ev. kjøkkenpapir.

2. Mer søl – tøffere rengjøring

Hvis komfyrtoppen er mer tilgriset av fett og matsøl, og noe kanskje er litt brent, må det brukes sterkere rengjøringsmidler med høyere pH som er gode på å fjerne fett. Plumbo Rengjøring Fettløser er effektiv på alle typer fett i hjemmet. Den vil løse opp også nylig fastbrent fett på komfyrtoppen. Spray enten på komfyrtoppen, eller i en fuktig klut som du påfører med. La den virke før du først tørker av med tørkepapir. Bruk deretter en fuktig klut, som du har vridd opp i varmt vann, og tørk av komfyrtoppen til du har et skinnende og rent resultat. Husk at det ofte også er blitt litt søl på veggen bak komfyrtoppen.

Naturent Spraykonsentrat Kjøkken er et klimasmart og godt alternativ for både induksjonstopper og keramiske komfyrtopper

3. Skikkelig fastbrent fett og matsøl trenger sterkere lut

Hva gjør du hvis du har vært uheldig og fått skikkelig innbrent fettsøl, og kanskje også latt det stå litt for lenge? Fortvil ikke, Plumbo Ovn og Grillrens løser opp selv de vanskeligste fastbrente flekkene. Spray på flekkene eller på en klut. La virke i noen minutter, tørk av med en klut, ev. bruk svamp på de mest gjenstridige flekkene – og voilà – de fastbrente flekkene er borte i en fei. Tørk av med fuktig klut til slutt.

Husk at Plumbo Ovn & Grillrens er «The Strongest There is», så bruk hansker og verneutstyr, og tørk raskt bort ev. søl på andre flater enn komfyrtoppen.

Hvor og hva er problemet?

Vi anbefaler