De fleste av oss bruker ovnen flere ganger i uken, og en ren stekeovn gjør både matlagingen enklere, og forlenger ovnens levetid. Da er det godt å ha Plumbo Ovn & Grillrens, som med sin rå kraft gjør rengjøring av ovnen nesten til en lek.

Kjerringråd for ren stekeovn

Vi vet hvor viktig det er med god hygiene i forbindelse med matlaging. Og det gjelder selvfølgelig ovnen også. Er du blant de heldige som har en stekeovn med egen pyrolysefunksjon går jo rengjøringen av seg selv, men det gjelder absolutt ikke alle. For de fleste er det fortsatt gamle måten som gjelder, som betyr ned på kne, på med gummihansker og skrubb i vei. Og da er det ekstra slitsomt når skitten ikke vil vekk, uansett hvor mye vi gnikker og gnur på det.

Det finnes utallige tips og triks som skal gjøre det enklere å få ovnen ren. Kjerringråd som bakepulver, eddik og sitron er gjengangere, men kommer som regel til kort når matrestene virkelig har fått satt seg. De verste flekkene blir bare ikke borte. Nei, noen ganger må det sterkere saker til.

På tide å rengjøre ovnen

Når glasset i stekeovnsdøren er så møkkete at du ikke kan se inn, og det begynner å ryke fra de gamle pizzarestene i bunnen hver gang du setter på ovnen, da er det på tide å ta grep. Egentlig er du på overtid. Men for at ovnsvasken skal bli mest mulig effektiv er det viktig å ha riktig verktøy.

Plumbo Ovn & Grillrens er utviklet spesielt til akkurat dette formålet. Den løser opp alle typer innbrent fett, og virker effektivt på stekeovn, grill, peis og lignende. Du kan også bruke Plumbo Ovn & Grillrens på ildfaste former, gryter og panner.

Slik vasker du stekeovnen

  • Fjern alle løse deler fra ovnen, som bakebrett, rister og stekebrett. Disse vasker du for seg. Om de ikke er så skitne kan du kjøre dem en runde i oppvaskmaskinen, men ved behov kan du bruke Plumbo Ovn & Grillrens også her, eller den litt mildere men svært effektive Plumbo Rengjøring Fettløser. Legg delene på et håndkle eller lignende og spray med ca. 20 cm avstand, før du lar det virke i 15 minutter.

Mens du venter, kan du gå løs på selve ovnen. Rengjør ovnen først med en fuktig klut for å fjerne lettere flekker og skitt. Unngå å bruke skurepadder eller stålull, disse kan skade emaljen i ovnen.

Rengjøring av stekebrett med Plumbo Ovn og grillrens. Foto
Rengjøring av stekebrett med Plumbo Rengjøring Ovn & Grillrens.

Det er også lurt å rengjøre stekebrettet om den har innbrent smuss og fett. Spray med Plumbo Rengjøring Ovn & Grillrens, la virke og bruke en oppvaskbørste for å rengjøre. Avslutt med å vaske zalo brettet i varmt vann.

  • Ved rengjøring av stekeovn oppnås større effekt ved 40°C. Husk hansker og verneutstyr. Spray godt på sidene, bunnen og døren på ovnen. Har du en ovn med løst glass kan du eventuelt kjøre dette i oppvaskmaskinen. Inne i stekeovnen kan det fort samle seg litt spraytåke, så sørg for å ha litt avstand når du sprayer. Tørk raskt bort ev. søl på flater som ikke skal behandles.

  • La virke i ca. 30 min, tørk med tørr klut/papir. Ekstra hardføre flekker kan trenge litt lengre virketid. Bruk skuresvamp om nødvendig. Husk at du ikke må bruke harde skurepadder som kan skade belegget i ovnen. Vask med våt klut etterpå. La ovnen brenne rent på 220°C i 10 min. NB! Ikke spray direkte på gummilister og viften.

Hvordan gjøre rent glasset i stekeovnen

Hvis glasset i stekeovnen bare har litt «sprutrester» vil dette ofte kunne fjernes med Plumbo Fettløser eller andre fettløsende produkter som Naturent Spraykonsentrat for kjøkken. Hvis det ikke er helt tette overganger til glasset, må du løsne dette for å komme til alle steder.

Er det skikkelig inngrodd og brent fett må det sterkere lut til, og da er det Plumbo Ovn & Grillrens som gjelder. Skal du ha en siste finish på glasset, spray på litt Plumbo Universal til slutt, både innvendig og utvendig. Tørk av med kjøkkenpapir eller tørr klut.

Enkelt og greit

Så enkelt kan det altså være. Ingen vonde knær eller slitne hender etter timevis med skrubbing, bare spray på, la det virke og tørk av. Du trenger ikke lenger stadig finne nye unnskyldninger for å utsette ovnsvasken. Med Plumbo Ovn & Grillrens er ovnen ren i en fei.

En ren stekeovn er viktig både for god mathygiene, og for å forlenge ovnens levetid. Å rengjøre ovnen med Plumbo Ovn & Grillrens er en effektiv og enkel måte å få den til å se ut som ny, igjen og igjen. Og du kan også bruke sprayen på andre ting, som peis, grill eller panner, ildfaste former og brente kasseroller. Få vekk alt det gamle fettet! Plumbo Ovn & Grillrens kan også brukes på fastbrent fett m.m. på platetoppen, enten det er en vanlig keramisk topp eller induksjon.

Hvor og hva er problemet?

Vi anbefaler