Hvorfor må jeg rense oppvaskmaskinen?

Mange er ikke klar over at en oppvaskmaskin faktisk må renses. Matrester, fett og annet belegg bygger seg opp i oppvaskmaskinen, og vannet vil ikke flyte tilstrekkelig fritt gjennom vaskeprogrammet. Hvis du ser at glass, fat eller bestikk ikke er skikkelig rene etter oppvasken, eller du kjenner vond lukt fra maskinen – betyr det at oppvaskmaskinen trenger en skikkelig rens. Bor du i et område med hardt vann vil det også bygge seg opp kalk.

En ren oppvaskmaskin gir tre positive effekter:

  • Mer effektiv og renere oppvask

  • Lengre levetid på maskinen

  • God lukt

Oppvaskmaskiner som er i bruk daglig eller flere ganger pr. uke, bør renses en gang i måneden. I mindre husstander, og hvis man også tar en del oppvask for hånd, holder det med rens hver 3. måned.

Hvordan rense maskinen uten noe manuell jobb?

Ta ut filter og sluk i bunnen av maskinen. Spray på med Plumbo Fettløser, og la virke i noen minutter. Tørk av med kjøkkenpapir eller klut.

Den enkleste måten å rengjøre selve maskinen er å bruke maskinrens. Plumbo Multi- Maskinrens er den eneste maskinrensen som fungerer like godt både på vaskemaskin og oppvaskmaskin. I tillegg til å rengjøre selve maskinen, vil den også bidra til rens av slanger og sluk. Maskinrensen er utviklet for å fjerne alt som legger seg av belegg i maskinen, enten du bor i et område med hardt eller bløtt vann. Det betyr at den vil fjerne både kalk, fett, smuss og avleiringer som oppstår ved vanlig bruk. Derfor fjerner den også dårlig lukt.

Plumbo maskinrens kommer i gjenvinnbare papirposer. Tøm innholdet i doseringskammeret, og kjør maskinen på program uten forvask på minimum 60 °C.  Etter dette er maskinen klar til å gi deg renere oppvask, og i tillegg lukter den godt.

Hvor og hva er problemet?

Vi anbefaler