Plumbo Heavy Gel kan kjøpes i alle dagligvarebutikker, og Plumbo Proff Aktiv Gel kjøpes i faghandelsbutikker. Plumbo gel har en formulering som er ekstra effektiv på avløp fra badet, fordi den effektivt løser opp både hår, fett fra såpe, shampo og balsam – samt f.eks. sminke og tannkremrester.

Plumbo Gel kan også brukes i toaletter.

Les mer om Plumbo Heavy Gel og Plumbo Aktiv Gel, og hvor du får kjøpt produktene.

Hvis flere i husstanden har mye/langt hår, og hvis hunder dusjes, er håransamlinger ofte den viktigste årsaken til tett sluk. Plumbo har lansert et eget produkt som er ekstra effektiv mot dette – Plumbo Proff Håroppløser til sluk og avløp. Den løser opp propper med mye hår raskere og mer effektivt enn vanlige avløpsåpnere. Les mer om Plumbo Håroppløser, og hvor du får kjøpt produktet.

Hvorfor blir rør og sluk på badet tette?

Tette rør og sluk er dessverre noe mange ofte opplever. Heldigvis finnes det flere måter du selv kan ordne opp i dette på.

Når du dusjer, bader eller vasker deg, vil hudrester, hår og fett fra såpe, shampo og balsam gå ned i slukene. De fleste norske husholdninger har overflatevann, og da vil det også samle seg humus. De som har grunnvann, vil i stedet få problemer med kalk. Hvis ikke sluk og rør rengjøres regelmessig, vil dette klumpe seg mer og mer, og til slutt gjøre at det blir helt tett. I tillegg vil du ofte merke at det lukter ubehagelig.

I de fleste tilfellene er dette en langsom prosess, men mange opplever at enkelte sluk og avløp går tette ganske ofte.

Tre tips for å unngå tette sluk og rør på badet

1. Plukk opp og kast alle synlige hårrester etter at du har dusjet, badet eller vasket håret i vasken.

Da unngår du at mye av håret går ned i sluket og avløpet, og sjansen for tette rør reduseres.
Tørk også bort stivnet tannkrem, sminkerester o.l. i vasken, og for all del la q-tips, bomull o.l. gå i restavfallet – ikke i sluket eller toalettet.

2. Hold sluket rent – rengjør jevnlig

Hvis slukene holdes rene går avløpet sjelden tett. Det kreves hyppig rengjøring av sluket, helst minimum månedlig.

Ta opp vannlåsen/»koppen» som ofte er plassert rett under sluket

Det viktigste er å fjerne alt håravfall, og bruke et fettløsende rengjøringsmiddel for å løsne, og få bort alt fett og slam som har lagt seg i og rundt sluket og denne vannlåsen. Plumbo sin rosa Fettløser rengjøringsspray er helt super for dette bruket.

Ved sjeldnere rengjøring og større ansamlinger, bør det brukes sterkere saker som Plumbo flytende gel. Hvis det er veldig mye håransamlinger anbefales Plumbo Proff Håroppløser. Husk hansker og verneutstyr når slike kraftfulle produkter brukes.

3. Bruk forebyggende avløpsrens – jevnlig

Bruk produkter som er utviklet for å rense sluk og rør, for å unngå at rørene går tett.  Plumbo har nå flere slike preventive produkter, som renser sluk og rør enten med naturlige biologiske virkestoffer, eller kjemiske aktivstoffer. Felles for dem er at de trygt kan brukes jevnlig uten noen negative effekter for miljøet.

Slike forebyggende produkter skal brukes jevnlig. Hvor ofte varierer ut fra hvor lett det aktuelle avløp normalt begynner å tette seg, eller lukte ubehagelig. En gang pr. måned er i de fleste tilfeller minimum. De bør uansett brukes straks man merker at det renner LITT saktere gjennom sluket. Bruk også slik avløpsrens med en gang du kjenner ubehagelig lukt fra sluket.

De kjemiske produktene som er beregnet på forebyggende vedlikehold jobber raskere enn de biologiske avløpsproduktene. Biologisk avløpsrens trenger min. virketid over natten, men jobber mer og mer effektivt så lenge de får jobbe uforstyrret.

Biologisk avløprens bruker naturlige enzymer og/eller gode bakterier som aktive stoffer. På fagspråket heter dette probiotisk rengjøring av sluk og avløp. Naturent™ Biologisk Avløpsrens fra Plumbo både tre ulike enzymer og aktive bakterier som både bryter ned fett, såpe, tannkrem og annet kosmetisk og organisk avfall, og fjerner vond lukt.

Biologiske produkter vil ikke bryte ned hår, men de «spiser opp» alt fett og slam. Det er dette som gjør at hår klumper seg slik at det tetter rørene.

Biologiske produkter er effektive i røret, og helt ufarlige for mennesker, dyr og miljø. Kan brukes i alle typer rør, også krom.

Naturent biologisk avløpsrens er 100% biologisk nedbrytbart, og tilbys enten som flytende gel eller som rørpinner.

Les mer om Naturent™ Biologisk avløpsrens gel og hvor du kan kjøpe det, og Naturent™ varianten med Dobbel styrke her.

Plumbo Rørvask er et kjemisk produkt som skal brukes preventivt for å hindre at rør går tett. Dette er et flytende rengjøringsmiddel for sluk og avløp, som brukes jevnlig for hindre at rørene går tette, og for å fjerne vond lukt fra sluk og rør. Løser opp ansamlinger av fett, hår, såpe, matrester og slam. Les mer om Plumbo Rørvask og hvor du kan kjøpe produktet.

Kan man bruke Plumbo i toalettet?

De flytende Plumbo Gel kan også brukes i toaletter. Plumbo Pulver skal ikke brukes i toaletter. Les mer om hvordan du bruker flytende Plumbo gel for å åpne avløp fra toalettet.

Naturent biologisk avløpsrens kan også brukes i toalettet, primært for å unngå at det går tett. Det kan også brukes i fritidstoaletter som hyttetoaletter, båt-toaletter, caravan og bobil toaletter. Inneholder enzymer som bl.a. bryter ned ekskrementer og toalettpapir, og fjerner i tillegg vond lukt.

De aktive ingrediensene vil akselerere nedbrytningsprosessen i septiktanken, gjennom en naturlig prosess med enzymer og bakteriestammer, som er formulert for å bryte ned fett, oljer, protein, cellulose/toalettpapir, stivelse og urin.

Ved å tilsette noe Naturent regelmessig i toalettet, vil dette bryte ned slam som bygger seg opp i systemet. 

Les mer om hvordan du selv kan åpne tette rør på badet.

Hvor og hva er problemet?

Vi anbefaler