1. Tørk bort flekker og søl så fort de oppdages

Ofte opplever vi at ting lekker fra kartonger og forpakninger. Bruk et minutt annenhver dag, så unngår du dårlig lukt og motvirker bakterievekst. Søl og flekker er lett å få bort – og det kan gå lenger tid mellom hver skikkelig vask.

Prøv først med en fuktig mikrofiberklut. Hvis ikke flekkene går bort, prøv Plumbo Rengjøring Fettløser eller Naturent Spraykonsentrat Kjøkken eller Naturent Spraykonsentrat Multi. Ikke spray direkte inn i kjøleskapet, spray på kluten og vask bort flekkene.

2. Vask alt innvendig minimum hver 3. måned

Ta ut alle matvarer, og sorter det som er gått ut på dato, lukter vondt og ikke ser bra ut, i matavfallet. Ta ut alle hyller og skuffer. Bruk kjøkkenvasken og Plumbo Rengjøring Fettløser. Spray enten direkte på hyllene, eller på en klut som du vasker med. Skyll med varmt vann.

Vi anbefaler å avslutte med Plumbo Hygienisk Rengjøring, som fjerner bl.a. mugg og rester av alt det du ikke ser, f.eks. bakterier. Spray på å la virke noen minutter, jo lengre desto bedre. Skyll av med varmt vann og tørk av med kjøkkenpapir eller klut.

Bruk en fuktig klut for å fjerne løse smuler og smuss. Spray Plumbo Fettløser eller Naturent Spraykonsentrat Kjøkken eller Naturent Spraykonsentrat Multi. på alle vegger, topp og bunn i kjøleskapet, eller spray i en klut og vask disse områdene. Tørk av med en fuktig klut etterpå.

For å gjøre kjøleskapet helt hygienisk rent – fjerne bakterier, mugg og alt som kan skape dårlig lukt, avslutt med Plumbo Hygienisk Rengjøring. Spray på alle innvendige flater, la virke i flere minutter. Tørk av med fuktig klut.

3. Bruk riktig rengjøringsmiddel på kjøleskapdøren

Kjøleskapdøren blir åpnet og lukket mange ganger hver dag. Fett og søl fra hender havner ikke alltid på håndtaket, men også på området rundt.

Hvis du har innebygd kjøleskap rengjøres døren på samme måte som andre kjøkkenfronter, se her.

Hvis du noen ganger i uken tørker av disse merkene, kan det være tilstrekkelig å bruke en fuktig klut. Hvis du ikke rengjør så ofte, bruk Plumbo Fettløser eller Naturent Spraykonsentrat Kjøkken eller Naturent Spraykonsentrat Multi. Spray enten direkte på døren, og tørk av med kjøkkenpapir eller klut, eller spray direkte på en fuktig klut og vask døren.

Ikke glem gummilister og toppen av kjøleskapet, her samler det seg både støv og smuss.

Hvis du har kjøleskapsdør av stål må du bruke andre midler for å få rene dører uten skjolder eller vaskerenner. Fingermerker er spesielt synlige på denne type flater. Mange er faktisk ikke klar over at det finnes spesialmidler for akkurat dette formålet. Plumbo Rengjøring Stålglans både rengjør og etterlater en skinnende blank ståloverflate. Spray Stålglans på kjøkkenpapir eller en klut, og fordel det over hele døren. Tørk av med nytt papir eller tørr klut. Hvis du »polerer» litt ekstra godt, vil du få et beskyttende lag som motvirker fingermerker – og døren holder seg fin og ren lengre.

NB! Ikke bruk for mye Stålglans på kluten, kun et par spray-push om gangen. En flaske er derfor utrolig drøy, og varer i flere år hvis du ikke er av de ivrigste stålvaskerne…

Hvor og hva er problemet?

Vi anbefaler