Utfordrende å holde badet rent?

Mange synes det er utfordrende å holde badet rent mellom hver grundige vask. Samtidig er det jo både hygienisk og ekstra hyggelig å ha det rent på badet. Og har du besøk så er det kanskje ekstra flaut hvis det ikke ser greit ut i og rundt toalettet, vasken og speilet.

Lyst og moderne baderom med marmorfliser på vegger og gulv. Har store vinduer med solfylt havutsikt.
Rent og pent baderom i minimalistisk stil.

Tre tips for å holde badet rent mellom hver grundige rengjøring

Det blir nærmest daglig noen småflekker og smuss flere steder i baderommet. I og rundt toalettet kan det være velkjente flekker, og det støver hver gang man trekker i toalettpapiret. 

I og rundt vasken og på armaturer blir det såpeflekker og vannmerker, og kanskje litt sminke og tannkrem. På dusjvegger eller badekar etterlates vann, hår, hudrester og såperester hver gang det dusjes eller bades. Dette gir ideelle forhold for fremvekst av mugg og sopp, spesielt hvis det er utilstrekkelig ventilasjon på badet.

Her er tre tips for hvordan du på 2-3 minutter kan holde baderommet rent mellom hver skikkelige vask, daglig eller i hvertfall et par ganger i uken.

1. Hvordan vaske toalettet på 1 minutt?

Bruk Plumbo WC, Vask og Speilglans , Naturent Baderom eller en annen rengjøringsspray som fjerner bl.a. urin, de brune restene m.m. i doen. Spray litt produkt i toalettskålen/veggene, under og oppå sete og lokk – og ikke glem spyleknappen – det er en av bakteriebombene på badet. Og spray også litt på gulvet foran/ved siden av toalettet. Hvis du ikke har en tørke-/mikrofiberklut tilgjengelig, tørk av med toalettpapir. Oppi toalettskålen fjerner du restene med toalettbørsten. Skyll børsten når du trekker ned.  Spray litt på børsten før den settes på plass.

2. Hvordan holde vasken, armaturer og speil rene?

Bruk Plumbo WC, Vask og Speilglans, Naturent Multi, Naturent Baderom eller en annen rengjøringsspray som ikke etterlater render på blanke flater. Spray litt av produktet på vasken, armaturer og speilet. Tørk av med mikrofiberklut, bruk ev. tørkepapir, helst lofritt. Toalettpapir KAN brukes, men det legger gjerne fra seg litt «støv» på speilet.

3. Hvordan holde dusjvegger/dusj rene?

Bruk en nal på dusjveggene etter hver dusj, så unngår du at det setter seg vannmerker, fett etc. på dusjveggene. Du får kanskje ikke bort alt vannet, men det er nok til at dusjen holder seg fin nok til du en gang i blant tar en grundig rengjøring av dusjveggene eller dusjkabinettet. Bruk litt toalettpapir og fjern ev. hår som ligger oppå sluket. Da slipper du å bruke avløpsåpner eller avløpsrens så ofte.

Hvis du har opplevd mugg eller sopp i dusjen er det ekstra viktig å fjerne mest mulig vann fra gulv og vegger i dusjen. Les rådene fra Norges Astma- og Allergiforbund om hvordan du unngår sopp og mugg i dusjen her.

Hvis du er blant de få i Norge som har kalkholdig grunnvann som vannkilde (ca. 5%), er det ekstra viktig å bruke nalen til å fjerne vann fra dusjdørene etter du har dusjet. Da vil det danne seg langt mindre kalk på dusjdørene.

Hvor og hva er problemet?

Vi anbefaler